Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Radnici 14. oktobra blokirali saobraćaj u Kruševcu  
 
30.03.2013.
   

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je radnicima ispred Skupštine Grada rekao da očekuje da novi Nadzorni odbor tokom vikenda održi konstitutivnu sednicu i da razmotri zahteve radnika.

 

Radnici Industrije mašina i komponenti "14. oktobar" i danas su protestovali ulicama Kruševca i na sat vremena blokirali saobraćaj u centru grada, iako je ranije saopšteno da je vlada promenila četiri člana Nadzornog odbora preduzeća, što je bio jedan od radničkih zahteva.

"To je bio jedan od naših zahteva, ostaju zahtevi za smenu generalnog direktora, upošljavanje kapaciteta fabrike i uspostavljanje dinamike isplate zaostalih zarada", rekao je agenciji predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović i dodao da će radnici u ponedeljak ponovo biti u protestnoj šetnji.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić je radnicima ispred Skupštine Grada rekao da očekuje da novi Nadzorni odbor tokom vikenda održi konstitutivnu sednicu i da razmotri zahteve radnika.

Dodao je da će uslediti promena generalnog direktora u skladu sa zakonom, kako ne bi došli u situaciju da on tuži preduzeće.

On je preneo i stavove nadležnih da će državnih subvencija za tu fabriku biti i u ovoj godini, ali ne dok je aktuelni generalni direktor na toj poziciji, podsetivši da je IMK "14. oktobar" tokom poslednja četiri meseca prošle godine od države dobio 257 miliona dinara i dodavši da nadležni rade na rešenju problema u toj fabrici.

"Čitav državni vrh radi oko rešenja za IMK "14.oktobar" i vrlo brzo ćete znati koje je to rešenje, ali ne mogu više da vam kažem jer ljudi koji na tome rade traže da se to drži u tajnosti", rekao je Gašić.

On je pozvao zaposlene u IMK "14. oktobar" da od ponedeljka počnu da rade ocenivši da nema više razloga za protest, na šta su okupljeni radnici konstatovali da sa imenima na papiru ne mogu da plate struju i kupe hleb i mleko.

Zaposleni u IMK "14. oktobar" su, predvođeni fabričkim Samostalnim i sindikatom Nezavisnost svakodnevne protestne šetenje započeli 6. marta tražeći smenu dela članova Nadzornog odbora i generalnog direktora, upošljavanje fabričkih kapaciteta i uspostavljanje kontinuiteta u isplati zaostalih zarada, koje kasne deset i po meseci.

Fabrika zapošljava 1.550 radnika i u većinskom je državnom vlasništvu.

 

 
ostale vesti

Foto: logo

 
 
Bookmark and Share
Autor: Kurir
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE