Dobrodošli na www.KruNet.net....Saznajte sve vesti na jednom mestu....WEB DIZAIN....IZRADA WEB PREZENTACIJA....VEĆ OD 60 EVRA....REKLAME NA KruNet-u OD 200 DINARA....Dobrodošli na www.KruNet.net.... OVDE!
 
.::Marketing : : Kontakt::.
 
 

 

 
  Sadržaj   Ekonomija - Kruševac  
KRUŠEVAC
Vesti
Ekonomija
Kultura
Starter / Sport
Priče iz kraja
Info servis
Berza rada
Radio/TV
Vreme
Galerija Kruševac
NetMetar
Plan grada
SRBIJA
Vesti
Kultura
Sport
Vreme
ZABAVA
Zanimljive vesti
Free download
Horoskop 2010.
Horoskop
Rizingerium
Dogodilo se
Kuvar
Šou Biznis
Ljubav i sex
Lepota i zdravlje
Nauka i tehno
Moda
 
Holanđani zainteresovani za proizvodnju bicikala u Srbiji  
 
12.03.2013.
   

Vlasnik holandske kompanije “Mega bajk”, koja se bavi veleprodajom bicikala, Endru Fortan izjavio je danas u Kruševcu da je ta kompanija zainteresovana za proizvodnju bicikala u Srbiji.

Posle obilaska kruševačkog proizvođača bicikala, firme “Planet bajk” sa kojom ova kompanija sarađuje već nekoliko godina, Fortan je kazao da je zadovoljan onim što je video u fabrici i najavio mogućnost proširenja saradnje.


Kako je Tanjugu objasnio direktor "Planet bajka" Đorđe Mirčić, ove dve kompanije bi u budućnosti mogle zajednički da investiraju u proširenje kapaciteta, odnosno u izgradnju nove fabrike i kupovinu opreme, za šta je potrebno oko pola miliona evra

 

“Njihov utisak je da sa kvalitetom možemo biti konkurentni, dok je radna snaga znatno jeftinija nego u zemljama Evropske unije i to je njihov interes da ulažu ovde”, kazao je Mirčić.

On je dodao da je “Mega bajku” godišnje potrebno oko 200.000 bicikala, što sa sadašnjim kapacitetima ova kruševačka fabrika ne može da proizvede i naglasio da bi se investicija mogla realizovati već početkom 2014. godine.

“Ove godine ćemo u Holandiju izvesti najmanje 10.000 bicikala, a u zavisnosti od dogovora sa našim partnerima, vrlo je moguće da ćemo 2014. godine dvostruko povećati proizvodnju bicikala u Srbiji”, kazao je Mirčić.

Kompanija “Planet bajk”, koja je u Kruševcu otvorila pogon 2007. godine i do sada zaposlila 65 radnika, godišnje proizvede 40.000 bicikala.

Od ukupne proizvodnje, u zemlje regiona Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju, izveze 25 odsto.

S druge strane, holandski “Megabajk” se bavi veleprodajom bicikala na trzišta Holandije, Belgije i Španije.

 

 
ostale vesti

Foto: ilustracija

 
 
Bookmark and Share
Autor: Blic
_ vvv


KruNet, 2010. godina
VRH STRANE